miercuri, 9 ianuarie 2008

Mugur de fluier

În ora viitoare vom studia instrumentele muzicale. Am găsit două softuri gratuite care transformă orice calculator (de la Pentium 2 în sus) într-un osciloscop. El utilizează placa de sunet a computerului ca intrare şi permite vizualizarea sunetelor din domeniul audibil.

Primul program este mai simplu. El e oferit de situl fizica.ro, unde veţi găsi încă (tot fără plată, fără obligaţii şi fără viruşi) un cronometru şi un generator audio.

Celălalt osciloscop e ceva mai sofisticat, are două spoturi (intrările pe canal dreapta şi stânga), un generator şi un analizator spectral. El a fost realizat sub licenţă GPL şi e un open-source, adică vi se oferă şi codul programului, pe care puteţi să-l dezvoltaţi în continuare, pentru o utilizare publică.



Dintre instrumentele tip tub deschis la ambele capete vom prezenta fluierul. Vom reveni şi vom prezenta separat, în pagina de blog, orga din biserica reformată. Iată aici grupul de fluieraşi din clasele a II-a B şi a IV-a B (învăţătoare Nagy Ágnes Magdolna), pregătiţi încă de la grădiniţă de doamna educatoare Molnár Ilóna. Poza de sus a fost realizată la Serbarea de Crăciun organizată luna trecută. Să amintim şi faptul că domnişoara învăţătoare Nagy este, împreună cu doamna învăţătoare Romocea Judith, autoarea a trei manuale de muzică destinate studiului în ciclul primar (predare în limba maghiară). Daţi clic pe link-urile următoare ca să vedeţi cartea pentru clasa I-a şi pentru clasa a III-a.

Niciun comentariu: