vineri, 5 septembrie 2008

„Realitatea” sperie oamenii

.
Pe situl postului de televiziune „Realitatea TV” a apărut ştirea că odată cu pornirea superacceleratorului de protoni HLC de la CERN, lumea va pieri înghiţită de microgăurile negre generate ca urmare a coliziunii dintre fasciculele de particule accelerate:
http://www.realitatea.net/experimentul-menit-sa-descopere-secretele-big-bang-ului-ar-putea-duce-la-sfarsitul-lumii_340582.html

E vechea temă a drobului de sare din povestirea lui Ion Creangă, transpusă în stil thriller ştiinţific de cineva care a citit romanul „2000” (1986) de Gheorghe Săsărman.

Ca orice om care a supravieţuit sfârşitului lumii prevestit de Nostradamus pentru eclipsa totală din 11 august 1999 (anunţată corect de Maestru pentru luna iulie, deoarece a folosit în calcule calendarul iulian, nu cel gregorian), îmi permit să zâmbesc sceptic şi vă invit să citiţi nu numai articolul, ci mai ales comentariile postate sub el.
.

2 comentarii:

Anonim spunea...

E un efect în masă în România. Pe bloguri şi pe forumuri toţi spun numai prostii. Desigur, toţi din mass media şi toţi blogării sunt experţi în fizică nucleară, cuantică, fizică statistică şi matematică.

Ar fi frumos dacă aţi face un articol obiectiv despre experimentul de la CERN, pe înţelesul tuturor, dar mai bine să ne amuzăm cu ce scot ăştia din presă. :)

Waverider spunea...

Am facut trimiterea catre comentariile de la articolul de pe Realitatea, tocmai deoarece acolo se discuta la modul serios si competent implicatiile experimentului de la CERN.

Altminteri, scandalul imi aduce aminte de teama unora la contruirea primelor cai ferate, ca oamenii din vagoanele de calatori se vor sufoca, deoarece cand locomotiva va porni, tot aerul din compartimente va iesi afara.