marți, 16 septembrie 2008

Concurs LHC

.
Adrian Buzatu:

„Echipa StiintaAzi.ro lansează un concurs pentru liceeni în cinstea celui mai mare experiment de ştiinţă realizat vreodată, Large Hadron Collider de la CERN. Concursul incepe pe 15 septembrie (luni) la ora 00.01 am şi se încheie pe 30 septembrie (marţi) la ora 23.59 PM, ora României. Concurenţii trebuie să ne trimită un mini eseu de maximum 300 de cuvinte în limba română în care să explice, în cuvinte proprii, de ce experimentele de la Large Hadron Collider sunt cele mai mari realizate vreodată în istoria ştiinţei, de ce sunt importante pentru ştiinţă şi care este şi care ar trebui să fie implicarea României la experimentele de la CERN. Atenţie, nu este nevoie să ştiţi aceste lucruri acum, ci aveţi aproximativ două săptămâni să vă documentaţi, iar noi vă vom răspunde la toate întrebările voastre! Mai multe detalii în articolul întreg.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă puneţi în cap să aflaţi răspunsul la aceste întrebări (întrebând profesorii la şcoală, citind pe FizicaParticulelor.ro, sau StiintaAzi.ro, sau întrebând pe forumul nostru de ştiinţă unde vom răspunde prompt la întrebările voastre, sau căutând pe alte pagini pe internet). Odată ce aţi înţeles despre LHC, trebuie să formulaţi acest text ca un mini eseu în care să rezumaţi cât mai pedagogic, ca şi cum aţi explica colegilor voştri în aşa fel încât aceştia să înţeleagă uşor de ce experimentele de la LHC sunt aşa de importante. Concursul este aşadar pe tema: cine explică mai bine despre LHC, după ce are acces la toate informaţiile din lume despre LHC. Eseul trebuie să conţină doar cuvinte, fără imagini sau filme.

Premiile vor consta în diplome StiintaAzi.ro, plus o ediţie gratuită a revistei Symmetry care popularizează fizica particulelor. Analizăm şi varianta unor premii surpriză pentru cele mai bune eseuri.”

Niciun comentariu: