marți, 9 septembrie 2008

Protonii, tonul şi toanele

.
Reiau aici comentariul de la punctul precedent, deoarece coliziunea protonilor de mâine a stârnit un mare interes public, susţinut de presa de toate culorile, că doar şi ziarele trebuie să se vândă, nu-i aşa? „Scandalul” legat de ipotetica „devorare” a planetei de către minigăurile negre mi-a adus aminte de teama, apărută la construirea primelor căi ferate, că oamenii din vagoanele de călători se vor sufoca, deoarece, atunci când locomotiva va porni cu fantastica viteză de 30 km/h, tot aerul din compartimente va ieşi afară.

Atât www.StiintaAzi.ro, cât şi www.stiinta.info vă oferă on-line date suplimentare despre superacceleratorul HLC. Cine doreşte să se distreze îm timp ce se pune la punct cu noutăţile din fizică n-are decât să urmărească acest videoclip, unde ni se explică tot ce se va întâmpla, în ritm de rap.



Traducerea în româneşte a versurilor o veţi găsi la însemnarea din 9 septembrie 2008.

Am citit hohotind că unii l-au bănuit pe Adrian Buzatu, care lucrează dincolo de Ocean, la Fermilab, un cu totul alt centru de cercetări, că a fost plătit să ia apărarea celor de la CERN. Aiurea! Fizicienii încearcă în mod onest să deştepte, să trezească la realitate masa de oameni manipulaţi prin mass-media.

Bombardaţi cu cele mai fantastice teorii, purtătorii de cuvânt au uitat să precizeze că dispozitivul a fost pornit pentru teste de mai multe ori în ultimele două luni, pentru că savanţii au dorit să fie siguri că fasciculele de protoni se vor ciocni în locul aşteptat. De fiecare dată nu s-a observat nici o anomalie, nici un rateu.

Dormiţi liniştiţi, materia a fost clădită din cărămizi solide, dovadă că a rezistat atâta timp până acum.
La revedere pe poimâine!
.

Niciun comentariu: