miercuri, 31 octombrie 2007

Clubul Fizicii Particulelor

Am primit următorul mesaj de la Adrian Buzatu, doctorand în fizica experimentală a particulelor:

Vă invit să vizitaţi un portal românesc de explicare pe înţelesul elevilor a universului subatomic, domeniu studiat de fizica particulelor, domeniu în care sunt doctorand la universitatea McGill din Montreal, Canada. Site-ul oferă traduceri din articole de popularizare din reviste americane şi franceze, acum lucrăm la o vizită îndrumată de un ghid on-line, pentru cei care se află la primul contact cu fizica particulelor. Oferim de asemenea şi linkuri către materiale interesante, inclusive filmuleţe şi site-uri multimedia în alte limbi, materiale ce pot interesa pe elevii acestei clase motivate.

Portalul nostru este:
http://fizicaparticulelor.ro

Avem nevoie de noi elevi voluntari pentru a efectua traduceri din engleză sau franceză, pentru a putea oferi şi mai multe articole publicului român. Traducând, elevii dumneavoastră îşi vor perfecţiona limbile străine şi vor pătrunde în magicul univers subatomic.

Ca cititori sau ca voluntari, sau de ce nu, ca ambele, vă aşteptăm!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Întrucât fizica particulelor elementare constituie materie de studiu în clasa a XII-a, elevii care vor sări în ajutorul celor care lucrează la acest portal vor avea ocazia să se familiarizeze cu noţiuni din care vor da examenul de bacalaureat.