miercuri, 23 decembrie 2009

Jucaţi-vă cu gravitaţia

.

Of, of! Wii-aţa mea!
Când sunt în vacanţă şi plouă, ce să fac cu ea?

Wii se pare că e o întrebare retorică?
Cine are o consolă Wii, un Nintendo DS sau un PC (Pentium 4, minim 1 GHz, 512 M RAM) poate studia fizica, mai precis, acţiunea graWiitaţiei, jucând „Professor Heinz Wolff's Gravity” (aviz lui Moş Crăciun).

Jocul seamănă cu Time Incredibile Machine, cunoscut multora de pe PC-uri.

Există mai multe posibilităţi şi căi de distracţie. Firul principal oferă mai multe probleme de rezolvat, unde una sau mai multe bile, o patină cu rotile sau chiar un cubuleţ de lemn trebuie să se deplaseze sub acţiunea gravitaţiei printre diferite obstacole şi să lovească în final un buton roşu.

În paralel cu puzzle-urile, se deschid mai multe „lăzi cu nisip”, unde experimentatorii sunt invitaţi să-şi utilizeze creativitatea şi să-şi construiască propriile mecanisme.

Un alt punct de meniu propune o petrecere (party), unde se poate trage nepedepsit cu tunul sau vi se propune să construiţi contra cronometru un alt turn Babel, cât mai înalt.

Dar cine este profesorul Heinz Wolff? Este un alt popularizator notoriu al ştiinţelor naturii, a cărui viaţă şi activitate sunt prezentate pe larg în Wikipedia.
.

Niciun comentariu: