marți, 11 noiembrie 2008

Software de prelucrare audio

.
Am testat mai multe programe de editare a fişierelor sonore sub Windows, oferite gratis de softpedia.com. Ca de obicei, n-au lipsit surprizele de genul „afară e vopsit gardul, înăuntru e leopardul”, adică printre aplicaţiile declarate ca freeware am găsit multe care erau de fapt trial sau shareware, pentru a fi încercate sau folosite fără obligaţii numai un anumit număr de zile.

O parte dintre cele cu adevărat gratuite, printre care şi TWE 2.31, un program profesionist de la Yamaha, lucrau cu fişiere necomprimate WAV. La o nouă căutare, am adăugat în plus criteriul ca editorul căutat să opereze şi cu popularele MP3.

În cele din urmă, am ales o „chinezerie”: Shuangs Audio Editor 2.1, care se poate descărca de la:
http://www.softpedia.com/progDownload/Shuangs-Audio-Editor-Download-78849.html


Este de fapt un splitter Mp3 cu unele facilităţi suplimentare, un pic cam încet la unele operaţii, dar foarte uşor de folosit, care suportă formatele MP3, WAV şi WMA.

Se încarcă sau se înregistrează fişierul audio. Cu ajutorul celor două acolade de lângă butoanele de derulare şi înregistrare de pe minipanoul din centru-jos, se marchează o porţiune care poate fi decupată, mutată, ştearsă, redusă la tăcere, reglată cu un volum mărit sau redus etc.

Modificările devin definitive prin salvare.
La început, pentru siguranţă, salvaţi rezultatul cu un nume nou şi verificaţi dacă totul e în regulă, abia apoi ştergeţi fişierul iniţial.
.

Niciun comentariu: